FCV: Lukas cum te simți, în primul rând, după această încercare a vieții tale?

Lukas Droppa:
Salut! Ma simt bine, sunt acasă în Cehia, sunt cu familia mea , pentru că este un moment dificil pentru mine.
Este pentru prima dată când sunt accidentat atât de rău; de asta a și trebuit sa plec în Cehia.De altfel, tot aici voi face operația și vreau să stau lângă familie, care ma sprijină .Este dificil dar încerc să rămân pozitiv.

FCV: Când o să te operezi și când se speră că o să revii pe gazon?

Lukas Droppa:
M-am întâlnit cu doctorul în Praga, pentru că el locuiește acolo.El a fost doctorul celor de la Sparta Praga pentru mulți ani, a fost și medicul echipei naționale a Republicii Cehe și de asta am decis să mă duc la el.Are experiență în astfel de operații!
Am avut o primă întâlnire cu el și mi-a spus ca încă nu ma poate opera; așteptăm să se vindece rana, după care ma voi duce în decembrie la o nouă consultație și probabil la începutul lui ianuarie mă voi opera.
Apoi, voi avea nevoie de mai multe luni de recuperare. Sper să devin mai puternic fizic, chiar mai puternic decât eram înainte pentru că voi avea timp sa lucrez pentru corpul meu.Si chiar și acum am programul meu bine stabilit cu exerciții.
Trebuie să aștept operația și apoi voi lucra mai mult, și mai mult, cât voi putea de mult pentru a deveni, cum spuneam, mai puternic.
Posibil nu voi mai prinde niciun minut în acest sezon, dar în pregătirea viitorului sezon, cu siguranță, voi fi apt!

FCV: După , aproape, 2 ani la FC Voluntari, cum te simți la echipa noastră?; și să ne spui un moment frumos pentru tine la clubul nostru.

Lukas Droppa:
Da, sunt la Voluntari de aproape 2 ani, și cu ce mi-aș dori să încep este faptul că acest club a făcut progrese mari în ultimii ani.
Mă simt foarte bine aici și pentru mine acest club este ca și familia mea.
Colegii, staff-ul și board-ul echipei sunt foarte apropiați unii de ceilalți și asta este important pentru mine.Chiar și atunci când am fost sănătos m-au susținut tot timpul dar acum, în această perioadă dificilă ,sunt asaltat cu telefoane și mesaje; Mă întreabă, ce fac, dacă sunt bine, e foarte important pentru mine ca ,după accidentare, să primesc suportul din partea colegilor, a staff-ului și a oamenilor care lucrează în birourile clubului.Simt oameni minunați în spatele meu care mă susțin și sunt aproape de mine.
Vreau sa le mulțumesc acestor oameni, și chiar dacă nu îmi e ușor, îi urmăresc tot timpul, îi susțin așa cum pot, dar îmi lipsesc mult toți cei de acolo.
Și, da, sper să rămân , să rămân la acest club, pentru că, repet, aici mă simt ca într-o familie.

FCV: Unde vezi FC Voluntari în acest sezon, după ce s-a întâmplat într-o primă parte a campionatului?

Lukas Droppa:
În primul rând vreau să vă spun că acest sezon este mai dificil ca cel precedent și este foarte greu sa ai aceleași rezultate ca în stagiunea trecută. Am făcut istorie pentru acest club, am terminat pe locul 4.A fost extraordinar, o performanță uluitoare ceea ce am reușit sezonul trecut pentru un club ca FC Voluntari și să ajungi și în finala Cupei înseamnă enorm.
Este foarte greu sa accesăm play-off-ul și în acest sezon, pentru ca sunt mult, mult mai multe echipe puternice, dar cred , totuși, că FC Voluntari are un lot bun.
Doar micile detalii au făcut diferența, până acum, între a câștiga sau a pierde un joc.
Eu văd echipa noastră ca o echipă puternică, ce are o mentalitate puternică.
Cred că putem rămâne undeva în jurul pozițiilor 6-8 și va nu vor fi probleme legate de retrogradare.Le urez multă, multă baftă colegilor mei, staff-ului și tuturor oamenilor care se ocupă de destinele acestui club.

FCV: Care este cel mai important moment al carierei tale?

Lukas Droppa:
Dacă mă gândesc la cele mai importante momente ale carierei mele ca fotbalist care s-au petrecut cred că unul important reprezintă perioada când am început sa joc la Academiei Spartei Praga.
Ajuns acolo la 20 de ani era destul de greu sa joci pentru prima echipă, pentru ca aveau jucători foarte buni , aveau și un buget mare.
Nu era posibil să joc atunci la prima echipă. Am jucat în liga secundă, după care m-am transferat la Banik Ostrava. După care în prima ligă din Rusia, perioadă în care am jucat și pentru naționala Cehiei.Au fost momente importante pentru mine în carieră și sunt , deasemenea, mândru și pentru ceea ce am reușit în România.
La 3 echipe diferite, am terminat, cred, pe cele mai bune clasări stagionale din istorie pentru ele:
Cum am terminat cu Pandurii pe locul 3, cu Gaz Metan Mediaș alături de care am ajuns în play-off și sezonul anterior, cu FC Voluntari, am terminat sezonul pe locul 4 și am ajuns în finala Cupei.
Cred că în România am avut o carieră foarte frumoasă și sunt foarte fericit pentru acest lucru.

FCV: Care sunt obiectivele lui Lukas Droppa până la retragere?

Lukas Droppa:
Obiectivul meu primordial este să mă refac cât mai repede și sa joc , din nou, fotbal!asta îmi doresc din tot sufletul, pentru ca îmi place fotbalul, ador acest sport, îmi place să joc în România, îmi place să joc la FC Voluntari.
Am început deja, apropo de cariera mea viitoare, să iau câteva lecții de antrenor și de director sportiv.Vorbesc 5-6 limbi străine, am conexiuni, am jucat în 7 ligi diferite, de aceea cred ca pot să folosesc toate aceste cunoștințe pentru a face altceva atunci când mă voi lăsa de fotbal. Mi-ar face o deosebita plăcere să pot ajuta jucătorii de fotbal.
Vreau sa continui lângă fotbal dar și ușor, ușor, încerc să mă pregătesc pentru acel moment al retragerii. Dar până atunci sper să mai pot juca câțiva ani🙂

FCV: Din cariera ta ai vreun regret până acum?

Lukas Droppa:
Dacă mă întrebi despre greșeli sau ce regret, bineînțeles, ca nimeni nu-i perfect. Am făcut una foarte mare: eram în Rusia, jucăm pentru echipa națională a Cehiei și m-am transferat în Liga a 2-a a Turciei.Cineva m-a influențat să fac asta; chiar dacă aveam oferte mai bune, o anumită persoană ” m-a împins” să merg acolo și a fost o mare, mare greșeală a mea , pentru că dacă rămâneam în Rusia sau semnat într-o altă zonă în care jucam în prima ligă, cu siguranță, cariera mea era alta.
Asta regret cel mai mult din trecut.
Dar asta e viața, uneori faci alegeri corecte, altădată pași greșiți. Așa e în fotbal, dar ,până la urmă, sunt foarte fericit pentru ceea ce am reușit până acum; am peste 400 de meciuri, mă bucur că pot să fac ce îmi place și ceea ce iubesc.

FCV: Ce fotbaliști ai avut ca modele în cariera ta sau încă ai?

Lukas Droppa:
Când eram tânăr, idolul meu era Pavel Nedved.Mi-a plăcut foarte mult, era un jucător excepțional. Nu am avut plăcerea de a-l cunoaște personal însă mi se părea un om extrem de serios și dedicat în ceea ce făcea.
După ce s-a lăsat, nu știu, mi-a plăcut Toni Kroos, de la Real Madrid. E un jucător diferit. Am fost foarte bucuros să obțin tricoul lui după un meci contra naționalei Germaniei.Acestea sunt momentele frumoase cu adevărat și sunt foarte fericit.

FCV: Care este cel mai important sfat pe care ți la dat Liviu Ciobotariu?

Lukas Droppa:
Pentru mine, antrenorul Liviu Ciobotariu este un om extraordinar, chiar mai mult decât atât. Este întotdeauna aproape de echipă, întotdeauna vorbește cu jucătorii.
Este o persoană minunată, sunt foarte recunoscător că pot lucra cu un astfel de antrenor și sunt ferm convins că va avea un viitor mare în fotbal.Cu siguranță poate fi un antrenor de succes și în alte țări, nu doar în România și îi doresc, deasemenea, mult, mult succes pe viitor, pentru că are și o echipă foarte bună în staff-ul său și asta este foarte important.

FCV : La final te întrebăm de Campionatul Mondial, pentru că va debuta peste 2 zile. Pe cine vede Lukas Droppa favorită la câștigarea turneului final?

Lukas Droppa:
În primul rând ,sunt foarte trist ca nici echipa Cehiei cât și naționala României nu vor participa la acest Mondial.
Eu cred că sunt vreo 7-8 echipe care pot ridica trofeul; cred că Franța e o echipă puternică, deasemenea, Brazilia e întotdeauna o favorită.
Din punctul meu de vedere cred ca una din aceste 2 echipe vor câștiga turneul însă, cu siguranță, sunt și alte echipe care pot face asta.
O sa urmăresc acest turneu final acasă și sper să ne bucurăm cu toții de un fotbal frumos, un adevărat spectacol oferit de cele 32 de naționale prezențe în Qatar.